Brýle blokující modré světlo

Modré světlo je součástí přirozeného denního světla. Jeho zásluhou jsme přes den bdělí a čilí. Ovšem toto světlo produkují také monitory a obrazovky. To může vést ke zhoršení kvality spánku, pálení očí nebo i k bolestem hlavy.

Protože trávíme čím dál více času za obrazovkami počítačů a telefonů, dochází k tomu, že jsou naše oči rychleji unavené a podrážděné. Modré světlo z obrazovek také narušuje přirozený cirkadiánní rytmus těla a při večerním sledování obrazovek tak nedochází ke správné tvorbě melatoninu (hormonu spánku). Tím se může zhoršit kvalita spánku.

Pokud jsou vaše oči často vystavovány modrému záření, doporučujeme poohlédnout se po brýlových sklech BLUE PROTECT. Tyto skla filtrují modré světlo okolo 25 % a seženete je ve variantách s dioptriemi i bez. Jsou tedy vhodné i pro ty, kteří brýle běžně nenosí.

Hlavní výhody brýlí s filtrem modrého světla:

  • vidění zůstává stejně ostré
  • brýle snižují oslnění a světelné odrazy
  • přinesou očím úlevu a zmírní podráždění při dlouhodobém sledování obrazovky
  • mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku

Nevýhoda:

Lehce žluté zbarvení skel může být nevhodné při práci s jemnými odstíny barev, například v grafických programech, protože jemně zkreslují vnímání barev. 

Doporučujeme brýle Blueprotect nakoupit v optice nebo na kvalitních e-shopech, kde je zaručené dostatečné filtrování modrého světla i kvalitní povrchová úprava čoček.

Navštivte některou z našich poboček a my vám s výběrem blueprotect brýlí rádi pomůžeme.