Nejvhodnější brýle pro řidiče

Mít v pořádku zrak je při řízení vozidla zásadní. I drobné dioptrické vady můžou být pro řidiče riskantní. Je velice důležité nepodceňovat pravidelné vyšetření zraku u optometristy a případné oční vady správně korigovat.

Řidičům doporučujeme nosit brýle se speciální povrchovou úpravou. Základní variantou je ANTIREFLEXNÍ ÚPRAVA brýlových čoček. Tato povrchová úprava eliminuje nežádoucí odlesky a zrcadlení na ploše čočky. Nejenže tím získáte jasnější a čistší vidění, vyhnete se tím zároveň i nevítaným odleskům brýlí na fotografiích. 

Druhou možnou povrchovou úpravou brýlových skel je úprava DRIVE PRO. Speciální antireflexní úprava s optimalizovaným filtrem, přináší řidiči vysoký komfort a pohodu při řízení. Výrazně snižuje oslnění za šera a tmy, při mlze, za deště i v hustém provozu. Dokonce nabízí i 100% ochranu proti UV záření. To, jak budou brýle finálně vypadat záleží čistě na vašem vkusu a preferencích. Brýlová skla si můžete vybrat jak čirá, tak i s fototropní úpravou, která je zbarvená do hnědé nebo šedé barvy.

Další variantou jsou samozabarvovací čočky pro řidiče, DRIVEWEAR. Tato skla jsou ze 60 % zbarvená do žluté barvy, zajišťují tak jasnější a bezpečnější vidění za volantem. Lze je zakoupit ve variantě dioptrické i bez dioptrií.

Zeptejte se na brýle pro řidiče v našich optikách Gemini.