Trendy roku 2022: S jakými brýlemi letos zazáříte?

Zajímá vás, jaké modely brýlí budou hitem letošního roku 2022? Žádnou nudu nečekejte. V kurzu jsou geometrické, tenké, oversized nebo cat-eye modely.

Neexistuje lepší doplněk, kterým byste svůj styl tak rychle a snadno obměnili, jako sada nových módních obrouček. Brýle jsou nezbytnou součástí šatníku každého milovníka módy. Ať už je nosíte s čočkami na předpis, jako brýle blokující modré světlo nebo jen jako módní doplněk. Nové moderní, poutavé brýle mohou skvěle osvěžit a podtrhnout váš vzhled.

A s jakými modely letos nešlápnete vedle? Přichystali jsme pro vás výběr nejvíc trendy obrouček pro rok 2022:

  1. Módní Cat-Eye brýle 

Jeden z nejvíce nadčasových modelů v oblasti brýlí, který bude slušet prakticky všem bez ohledu na tvar obličeje. Cat-eye brýle se staly nejčastější volbou dam v akademickém i obchodním prostředí, obzvláště ty v klasické černé barvě. Tvar brýlí je kulatý s drobným špičatým protažením směrem ke spánkům. Velkým trendem tohoto roku je právě jedna z variací těchto brýlí a to geometrické cat-eye obroučky. Zdůrazní vaši osobnost a podtrhnou tvar obličeje. Tento model taky dodá vašemu obličeji úhly, které ho více definují.

 

  1. Stylové čiré brýle

Transparentní obroučky byly hitem už loni a letos se opět zařadily mezi nejoblíbenější modely. Čirý styl zaujal módní návrháře po celém světě a přenáší se do řady oblečení, doplňků, především právě i do brýlí. Čiré obruby vám krásně zvýrazní tvar obličeje a budou se hodit do každého šatníku. 

 

  1. Geometrické s masivními obroučkami

Tvarem roku je jakýkoliv tvar, který v sobě nese špetku geometrie. Od jasně řezaných šestiúhelníkových brýlí až po jemnější tvary s oblejšími okraji. Tyto obroučky se hodí v podstatě na jakýkoliv typ tváře. Minimalizují případné nedokonalosti obličeje a stanou se jeho dominantou. Doporučujeme se podívat po těch v tmavých či výrazných barvách a oversized velikostech.

  1. Vintage, velké kulaté brýle

Kulaté obroučky byly velmi oblíbené i v roce 2021. Perfektně se hodí pro hranaté a obdélníkové tvary obličejů. Lze je kombinovat s různými módními styly. Pokud chcete být odvážnější zvolte kulaté obruby typu oversized. Menší obroučky jsou naopak o něco elegantnější.

 

  1. Tenké a lehké brýlové obroučky

Jakýkoliv tvar obrouček ve variantě z lehkého kovu bude letos velmi vyhledávaný. Pokud chcete být opravdu trendy sáhněte po obrubách ve zlaté barvě. Přestože se bude pravděpodobně jednat o jedny z nejoblíbenějších brýlí letošní sezóny, tenké obroučky nejsou vhodné pro každý brýlový předpis, protože jemné obroučky neudrží silnější čočky. O radu můžete požádat svého optika. 

 

  1. Retro “pilotky”

Tolik oblíbený tvar pilotek už není jen základem pro sluneční brýle, ale čím dál častěji si je lidé vybírají jako dioptrické brýle ke každodennímu nošení. Pilotky každým rokem prochází malými obměnami, co se týče barev, tvarů či různých moderních detailů. Letecké obruby jsou unisexovým modelem. Hodí se jak pro muže, tak ženy. Pilotky se staly velmi oblíbeným stylovým doplňkem i u lidí, kteří dioptrické brýle nepotřebují.

A jaké barvy se letos budou nosit?

Černá je prostě klasika, ta z módy nikdy nevyjde. Velmi oblíbené budou opět také odstíny modré, červené a zelené. Jak už jsme výše zmiňovali, trendy budou transparentní obruby. Také nesmíme opomenout želvovinové brýlé v hnědých tónech, které jsou velmi stylové a elegantní. Těm, kteří sledují a následují módní trendy, by neměla uniknout barva roku Pantone 17-3938 Very Peri. Tato fialová barva má představovat sílu, podporovat kreativitu a vynalézavost.