Jak zabránit mlžení brýlí?

Venku se začíná ochlazovat a popíjení chlazených drinků jsme vyměnili za horké nápoje. Pokud nosíte brýle, tak nejspíš nejásáte. Začíná totiž období věčně zamlžených brýlí. Ale nezoufejte, poradíme vám, jak mlžení brýlí zabránit. 

Zamlžování brýlí je přirozený fyzikální jev, který vzniká vlivem rozdílné teploty skla a okolí. Dochází k němu nejčastěji při přechodu z chladu do tepla, pití horkých nápojů či některých sportovních aktivitách. Pokud brýle vystavíme teplotnímu rozdílu, na povrchu brýlových čoček se vysráží vodní pára. Několik vteřin i minut pak trvá, než se čočky přizpůsobí nové teplotě a odmlží se.

Naštěstí na trhu už existuje několik možností, jak se zamlžováním brýlí účinně bojovat. Jsou to spreje, které na skla nastříkáte a rozetřete, nebo praktičtější hadříky. Ty jsou už danou látkou napuštěné. V očních optikách Gemini si můžete zakoupit ANTI-FOG hadřík z mikrovlákna. Ten na čočce vytvoří ochranný film, který zabraní zamlžení. Hadřík se dá použít až 150x. Ochranný film vydrží až 12h.

Ovšem nejúčinnější je kombinace napuštěného hadříku a speciálních brýlových čoček. Tyto čočky mají hydrofobní úpravu, které mlžení eliminují a minimalizují dobu „odmlžení“. Navíc odpuzují vodu a prachové částice.

V našich optikách vám s výběrem proti zamlžování pomůžeme. Zastavte se v kterékoliv naší pobočce.