Kovové versus plastové obruby: výhody a nevýhody

V současné době máme na výběr brýlové obruby z nejrůznějších materiálů, ale mezi nejpopulárnější patří kovové a plastové. Občas je ale složité se rozhodnout, které budou ty nejlepší. Pojďme se tedy podívat na výhody a nevýhody obou typů.

Kovové obruby mají řadu výhod. Jednou z jejich hlavních předností je vyšší odolnost vůči mechanickému poškození a delší životnost oproti obrubám plastovým. Obruby jsou zároveň ohebné a pohodlné díky možnosti přizpůsobení se tvaru obličeje. Pokud jste ale alergičtí na některé druhy kovu, měli byste být při výběru opatrnější. Volte spíše hypoalergenní materiály např. titan. Co se týče stylu, kovové obruby jsou jemnější a decentnější na obličeji. Budou skvělou volbou pro milovníky minimalismu, elegance a luxusu.

Plast je pro obroučky velmi oblíbený materiál. Oproti kovovým nabízí širší škálu designů, tvarů, barev, textur a vzorů. Tyto obruby jsou také vhodnější pro skla s vyššími dioptriemi. I když většina plastových obrub lze nahřátím jemně tvarovat, tak při výběru dbejte na to, aby vám perfektně seděly. Některé plastové obroučky mohou časem ztratit svoji pružnost a působením slunečního záření blednout. Dejte přednost kvalitním materiálům. Plastové obruby vytváří skvělou příležitost, jak se svým vzhledem experimentovat. Vybírat si můžete od extravagantních, výrazných tvarů a barev, až po ty jemnější a minimalističtější. 

Navštivte některou z našich poboček a s výběrem vhodných brýlí vám pomůže náš zkušený personál.