Jak na make-up s dioptrickými brýlemi?

Máte občas pocit, že váš make-up pod brýlemi zanikne? Pokud chcete oči pod dioptrickými sklíčky zvýraznit nebo naopak potlačit, mohou vám k tomu napomoci jednoduché rady pro líčení.

Brýle jsou dnes oblíbeným módním doplňkem i u žen, které žádnou oční vadou nemají. Populární jsou dnes i brýle pouze s blokací modrého světla a je opravdu z čeho vybírat. Ať už brýle nosíte pravidelně, nebo jen příležitostně, na to, jak vám brýle budou slušet může mít vliv i volba vhodného make-up.

Univerzálními tipy pro líčení s brýlemi jsou použití podkladové báze (primeru) a pudru v místech, kde se obruby dotýkají obličeje a kde nejčastěji dochází k rozmazání make-upu. Vhodné je také sáhnout po světlém korektoru pod oči, který oči rozjasní. Taky obočí je třeba mít upravené, protože jej brýlové obruby zvýrazní. Další tipy na líčení se už liší podle typu korekce dioptrických brýlí.

Při krátkozrakosti

Pokud trpíte krátkozrakostí, tak vám brýle opticky zmenšují oči a váš make-up je pod nimi méně výrazný. Oči byste se proto měla snažit líčením zvýraznit a zvětšit. Docílit toho můžete například pomocí světlejších stínů, rozjasňovače nebo výrazné řasenky. Pro optické zvětšení očí zkuste nanést rozjasňovač a světlé stíny do vnitřních koutků očí. Můžete také použít bílou nebo tělovou tužku na oči pro zvýraznění spodní linky. Řasy doporučujeme natočit a následně poctivě nanést řasenku pro zvětšení jejich objemu. Nemusíte se bát ani výraznější rtěnky, kterou můžete sladit s barvou obrouček.

 

Při dalekozrakosti

Pod brýlemi s korekcí dalekozrakosti se vaše oči mohou zdát větší. V tomto případě je třeba si dát opravdu záležet na každé lince. Doporučujeme volit spíše tmavé stíny a oční linky. Pokud si nevěříte s přesností tahů, tak zkuste linky rozmazat do ztracena. Nemusíte se bát vyzkoušet ani kouřové stíny, které oči opticky zmenšují. Naopak ubrat můžete řasenky. Volte tu, která řasy krásně rozdělí. Vyhněte se používání rozjasňovače, tím oči ještě více zvětšíte.