Trendy brýle v roce 2023: od oversize tvarů až po barevné obruby

Chcete vědět, jaké brýle budou letos trendy? Přinášíme vám přehled nejnovějších módních trendů brýlí pro rok 2023, od oversize až po geometrické tvary a barevné obroučky. Připravte se na to, abyste vynikli a zaujali svým novým vzhledem. S jakými brýlemi letos nešlápnete vedle?

  • kombinace materiálů

V posledních letech se staly velmi oblíbenými plastové obruby a letos tomu nebude jinak. Ale v letošním roce bude hrát hlavní roli kombinace materiálů. A to kov s acetátem, plastem v nejrůznějších poměrech. Plast zvýrazní oči a kovové části zase propůjčí brýlím elegantní vzhled. Tyto brýle si oblíbí každý se smyslem pro styl a detail.

  • čirý plast

Transparentní obroučky byly hitem už loni a letos se opět zařadí mezi oblíbené modely. Jsou nenápadné, ale zároveň velmi stylové. Jejich provedení bude od zcela čirých až po plast s jemným barevným nádechem. 

 

  • želvovina

Poslední dobou je populární vzor “želvoviny” neboli Havana žíhání. Tento design je velmi módní a hodí se k většině stylům, od elegantního až po ležérní. Stává se tak nadčasovým a minimalistickým. 

  • oversize a geometrické tvary

Oversize střihy i letos uvidíme na módních přehlídkách, a to jak na oblečení, tak na doplňcích. Brýle nebudou výjimkou. Vedle velkých obrub budou trendy také ty geometrické. Od jasně řezaných šestiúhelníků až po jemnější tvary. Tyto obroučky se hodí v podstatě na jakýkoliv typ tváře. Minimalizují případné nedokonalosti obličeje a stanou se jeho dominantou. 

  • barvy brýlových obrouček

Těm, kteří sledují a následují módní trendy, by neměla uniknout barva roku Pantone 18-1750 Viva Magenta. Tato netradiční barva je energická a optimistická. Má vyzývat k experimentování a vyjádření vlastní osobnosti. Černá je klasika, ale letos se o slovo budou hlásit barvy. Zejména pastelové a nude odstíny, které jsou považovány za jemné, ženské a čisté. V pánských kolekcí se objeví odstíny modré, např. ocelově modro šedá. Je to barva, která působí elegantně a sofistikovaně.

 

Pokud se nebojíte jít s dobou, tyto trendy by vám neměly uniknout. V našich optikách nabízíme jak trendové, moderní brýle, tak i klasické, elegantní a nadčasové. Vybere si opravdu každý. V rámci věrnostního programu Gemini klub navíc můžete na obruby využít 40% slevu. Navštivte některou z našich optik a přijďte si pro nové trendové brýle.